top of page
45219370_10157758526803906_5461906444284

Jag heter Magdalena Hallström och 1991 registrerades mitt kennelnamn, Tripolis, och den första kullen föddes samma år. Uppfödningen har varit sparsam, endast fem kullar fram till 2015. Olika omständigheter gjorde att jag valde att sätta uppfödningen på paus. Idag bor jag tillsammans med min sambo Magnus i ett stort hus på landet som vi även delar med ett gäng cockrar och labradorer samt två katter. 

 

Den första cockern kom in i mitt liv vid 11 års ålder, en blue roan hane från kennel Swingtime. Med honom blev det lydnad på brukshundklubb och, pga bettfel, någon enstaka utställning. Nio år senare fick jag möjlighet att köpa den tik som skulle ge mig ”entrébiljetten” till utställningsringarna. Det var den svarta tiken Igmon Dorinda. Om henne och andra hundar jag ägt eller fött upp kan ni läsa om på Tidigare hundar i menyn. Det jag älskar mest med cockern är deras stora livsglädje och sedan är de ju även vackra att se på. Deras vackra päls är rolig att vårda och trimma, och att försöka ta fram det bästa hos hunden, både på trimbordet och i ringen. 

 

Den första labradoren kom till  oss i augusti 2017. Jag hade då i över tio års tid beundrat rasen på håll och drömt om en egen, och när vi väl var på plats i vårt nya hus blev det äntligen av. Lyckan var total när den svarta tiken Mambrinos Rosemary fick bli min! Hon kommer från kennel Mambrino i Norge vars labradorer jag beundrat länge. 2019 fick jag förtroendet att ta mig an ännu en labradortik, Mambrinos Zelda. En riktigt fin labrador är för mig bland det vackraste som finns. Det är sådan helhet och harmoni i deras konstruktion och i kombination med härligt kraftig benstomme och en kompakt kropp är de en fröjd för ögat. Att de är riktiga clowner är en bonus!! 

Jag har genom åren varit aktiv inom föreningslivet i bl a Uppsala hundungdom och Uppsala Läns Kennelklubb. Jag har även ett förflutet i Uppsala läns Cockerklubb och som 12-åring var jag med på det konstituerande mötet hemma hos Uno Christoffersson och Tommy Winberg, kennel Hevreca, då avdelningen bildades! Mellan 20013 och 2017 satt jag i Cocker spanielklubbens styrelse och var avelsansvarig under åren 2014-2017.

Jag har tidigare tränat mina hundar i lydnad, viltspår, och jakt. Mitt stora intresse har dock alltid varit störst när det gäller hundens exteriör, päls, trimning och presentation. Därför har det varit naturligt för mig att fokusera på att tävla på utställningar. Prioriteringar och tid som ska räcka tll. 

 

Den 1-3 oktober 2010 deltog jag i SKK:s centrala kurs i anatomi & bedömning och regler. Jag har även deltagit i två anatomikurser för Gerard O’Shea och Anatomi- och bedömningsdag hos WSSK. Jag är ringsekreterare sedan 2002 och försöker hinna med några tjänstgöringar per år. 

Mitt mål är att föda upp rastypiska hundar som är sunda och friska med god mentalitet! 

bottom of page